Lördag i vår familj = lamm till middag, varsågoda och ta för er av receptet, Lammchili som i Marrakech!
Lägg samtliga ingredienser i lergrytan. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 3 timmar.
600 gram Lammbitar, 2 hackade lökar, 5 vitlöksklyftor, 3 msk nymalen spiskummin, 2 kanelstänger, 2 tsk grön kardemumma (finns att köpa i Asiatbutiker), 2 dl chilisås, 2 dl köttbuljong, 2 dl tomatpure, 2 dl vatten, en skvätt balsamikovinäger, 2 tsk farinsocker, 2-4 chilifrukter med hetta, salt och peppar
Plocka bladen av en kruka mynta och finstrimla dem. Blanda mynta, 2 dl yoghurt och saften av en halv citron. Smaka av med salt och peppar.
Servera med couscous, limeklyftor och Lazizbröd
Det låter spännande, det kanske man ska pröva.
SvaraRaderaVerkar riktigt gott,lite misstänksam mot lamm har jag alltid varit.Men man måste ju prova nån gång,
SvaraRaderaKramen!